Barn & Juniorgrupperna

TiP:s Barn & Junior-träningar är för barn i åldrarna 7 – 12 år. De två träningsgrupperna är indelade efter nivå då vår erfarenhet är att detta hjälper alla få den träning de behöver oavsett ålder och mål med träningen.

Utrustning: Det krävs ingen egen utrustning förutom träningskläder (ej skor) och vattenflaska för att träna i våra Barn & Juniorgrupper. Tränar barnet mycket så är handskar och benskydd att föredra av hygienskäl.

Observera att vi pga stort intresse för barnträningen endast har köhantering till Barn- & Juniorgrupperna. För att ställa er i kö eller få svar på övriga frågor kontakta Barnjunior@tipmuaythai.se

Nybörjare Barn & Junior :

 

I Grupp 1 fokuseras träningen mycket på grundövningar som ställning och enkla slag- och sparkkombinationer. Vi kombinerar thaiboxning med lek som utvecklar motorik och balans. Under terminens gång börjar vi med enkla teknikövningar mot varandra som är anpassade efter gruppens nivå. Här är det vanligast att man som ny börjar och tränar några terminer innan man går vidare.

Fortsättning Barn & Junior :

I Grupp 2 förutsätts det att barnet har grunderna och klarar av enklare kombinationer utan noggrannare instruktioner. Träningen fokuseras mer på avancerade tekniker inom thaiboxning. Stor del av passet utövas med övningar mot varandra och under terminens gång introducerar vi lättare sparring. I den här gruppen rekommenderar vi att barnen har egna handskar och benskydd.

Juniortävlingsgruppen:

detta är en extra träning i veckan utöver de vanliga träningarna. I Juniortävlingsgruppen är det ett krav att barnet ska kunna sparras fritt. De ska ha en vilja att tränare hårdare och har gått eller kommer snart gå en diplommatch. Vi lägger större vikt på att barnet lyssnar på tränarna och är disciplinerad, både här och och i sin vanliga grupp.