cause and effect essay on smoking introduction inside job essay questions essay about nelson mandela research paper about martial law in the philippines

Om oss

”Det finns en kraft inom oss alla och inget är omöjligt”

Det som kännetecknar föreningen TiP Muay Thai är hjärtat och det sociala engagemanget i kombination med spjutspetskompetensen från delar av Sveriges thaiboxningselit. Det finns en skön blandning av människor på klubben, alla skall kunna träna här, stor som liten, ung som gammal.

Historia och bakgrund

TiPs allra första grupper startades 2007 då Pernilla Johansson drog igång projektet- självprojektet (som idag heter Frysbox) i samarbete med Fryshuset. Det handlade om att unga tjejer som utsatts för brott skulle få träna Thaiboxning tillsammans med andra tjejer för att kunna bygga upp sin självkänsla igen. Självprojektet stod för- självförsvar, självkänsla och självförtroende. Efter träningarna hölls dialog i olika former, individuellt eller i grupp. Samt att coaching skedde vid behov, inom ramen för Fryshuset, om tjejerna behövde. Vid denna tidpunkt kördes grupperna i VBCs gamla lokaler och efter ett år startade även en killgrupp med liknande tema som hölls av Jörgen Kruth & Joakim Karlsson.

2008 flyttade självprojketet in på Åsögatan 90 hos Jujutsuklubben Jigoryo med Carlos Stålberg i spetsen. Pernilla startade samtidigt upp en vuxengrupp i Muay Thai där de flesta var jujutsumedlemmar som ville komplettera sin stående fighting. Men gruppen växte sig större efterhand och när Isa Tidblad Keskikangas skulle gå sin första match behövdes det en förening. Så bildades TiP Muay Thai en dag i mars 2010. Namnet och loggan röstades fram och klubben var igång. Kort därefter överlät Carlos hyreskontraktet till TiP som tog över och har sedan dess drivit gymmet…….

VISSTE DU ATT? Namnet står för Team Isa & Pernilla (Pernilla som initiativtagare och Isa som den första elev som tävlade, och är drivande i föreningen och är idag också en stor förebild för de tjejer som börjar på klubben).
Share.