how to write an essay on community service essay on national education day in india dissertation fu berlin biochemie anatomy essay example drawing homework mobile food truck business plan sample pdf

Frysbox

THAIBOXNING OCH DIALOG FÖR UNGA

 

Foto: KG Z Fougstedt

TiP Muay Thai i samarbete med  Fryshuset har ett ungdomsprojekt tillsammans som heter Frysbox.

Det är ett socialt projekt som riktar sig till unga  mellan 13-18 år.

Frysboxarna tränar thaiboxning 2 gånger i veckan med tränare från TiP, och efter träningen har de gruppverksamhet tillsammans med ledare från Fryshuset. I Frysbox ställs kravet att man deltar på både träning och dialog. I Frysbox krävs föranmälan och ofta har vi kö till platserna då det är begränsat antal platser i dessa grupper.

Vill du anmäla dig till Frysbox kan du göra det här!

Hemsida Frysbox Frysbox Facebook 

I videon kan du höra TiPs ordförande Pernilla Johansson berätta lite om projekt Frysbox:

Idrott och andra passionerade intressen anses vara en effektiv skyddsfaktor som hindrar många ungdomar från att hamna snett i livet. Frysbox är en verksamhet där idrott varvas med sociala och självstärkande övningar. Syftet är att erbjuda och uppmuntra ungdomar att hitta eller fördjupa sig i en passion.
Fysisk träning ger utlopp för många olika känslor samtidigt som den främjar hälsa och välbefinnande. Träning i thaiboxning ger kunskaper i självförsvar, bra kroppskontroll men också mental träning. Det ger ett disciplinerat tänkande, grundat på en filosofi med respekt och ödmjukhet inför andra människor. I Frysbox sker detta i kombination med samtal.

Genom att känna delaktighet, tillhörighet och ansvar får ungdomarna växa i sina roller och känna självförtroende att klara av olika utmaningar de ställs inför. Genom att svettas, slita och kämpa ihop stärks bandet mellan ungdomarna och förtroendet ökar för varandra, och sig själva.

Share.