soal essay ipa kelas 6 sd semester 1 research paper apa citation example ang kahulugan ng pananampalataya ng isang tao essay window cleaning business plan pdf literature review on fuel subsidy

VM presentation av Simon Ogolla

0

På Budo och Kampsportsförbundet har de jobbat hårt de senaste veckorna med att presentera den svenska landslagstruppen på sin hemsida, så här skriver Jonathan Broberg om Simon på budokampsport.se

Simon Ogolla är Sveriges tyngsta manliga thaiboxare, i dubbel bemärkelse. Hans fördel gentemot andra i viktklassen är – det rappa fotarbetet.
– Jag är nog rätt nördig egentligen. Jag snöar lätt in på saker och nu är det thaiboxning som gäller, ler han till budokampsport.se.

Han började med thaiboxning sent i åldern. Men utvecklingen för Simon Ogolla, 36, har gått desto fortare.

Förklaringen ligger i – att vara nörd.
– (skratt) Jag är nog rätt nördig egentligen. Jag snöar väldigt lätt in på saker och nu är det thaiboxning som gäller. Gör jag något är det 100 % som gäller, annars skiter jag i att göra det. Jag har lätt för att fördjupa mig och då passar thaiboxning väldigt bra. Det är mycket tekniknörderi i den här sporten, det passar mig.

Under World Cup i fjol i Bangkok råkade Ogolla ut för ett otäckt armbrott. Något som länge hämmade honom under hösten och vintern. Men i februari vann han ånyo SM-guld och känner sig redo för VM i Jönköping om två veckor.
– Det ska bli skitroligt, framför allt att det kanske kommer folk och kikar som inte vanligtvis är thaiboxningsintresserade. Jag hoppas att det kommer och bli ett jäkla tryck i arenan.

Ogollas styrkor ter sig lite mer annorlunda än många andra tyngre thaiboxare. Förvisso finns de hårda teknikerna i både händer och fötter, men det är hur Ogolla rör sig i ringen som är hans absoluta adelsmärke.
– Jag gillar att röra på mig och hitta vinklar som annars kanske inte hade funnits. Jag har väl hyfsad tajming och är bra på tekniker från distans.

Pluggat till dataingenjör
Och målsättningen för Ogolla, som har pluggat till dataingenjör, är att gå långt i tävlingen.
– Sist på World cup förlorade jag första matchen. Den är alltid lurig och jag siktar på att ta mig förbi den. Men det är självklart att jag inte åker till VM och hade varit nöjd med att bara vinna en match. Jag vill ju alltid vinna allt.

Share.