Två SM-guld och ett silver till TiP Muay Thai

0

Mellan den 23 – 25 februari gick SM 2017 av stapeln i Torvalla Sporthall i Haninge. Från TiP tävlade Anna i -71 kg, Isa i -60 kg och Hannes i -91kg. Simon var anmäld i +91 kg men fick tyvärr ingen motståndare i år.

 

Först ut i mästerskapet var Isa som gick kvartsfinal på torsdagen mot Sara Bengtsson från Halmstad Muay Thai. Isa vann med 3-0 i domarsiffror.

Dag 2 var det dags för semifinaler och Hannes och Anna klev in i turneringen. Anna mötte Pernilla Palm från Real Fighter Lund, en match som slutade med 3-0 till Anna. Isa vann sin semifinal på Out Class i rond 1 mot Jenny Walnestedt från Combat Acadamy. Hannes som gjorde sin SM debut, och även sin första match med armbågar och knä mot huvudet, vann mot Adnan Atci från Sweden Top Team efter att ha varit överlägsen i clinchen genom hela matchen.

På lördagen hade TiP 3 av 3 fighters i finalerna. Matcherna gick nu i B-klass (med de nya reglerna som tillåter armbågar och knä mot huvudet) och finaldagen arrangerades som en större gala. Med alla tre matcher på rad blev det en stressig kväll för coacherna David och Dam som till sin hjälp hade med sig Simon och Nicklas.

Isa var först upp i ringen och hon mötte Linda Östergren från Aneby Muay Thai. Isa kontrollerade matchen från start och nötte ner sin motståndare med hårda tekniker. I fjärde ronden ökade Isa tempot och vann på RSC i rond 5!

Anna mötte Angela Mamic från Fighter Muay Thai. Angela, som har representerat landslaget i -75 under 2016, och bjöd på bra motstånd i en ganska jämn final. Men Anna var den starkare av de två, tog över i de sista ronderna och vann sitt första SM-Guld!

I finalen hade Hannes hade tyvärr inte tillräckligt med krafter kvar från semifinalen dagen innan. Det blev hans motståndare Wasim Elkassem från Helsingborg Muay Thai som tog hem guldet i -91 kg. Men en stark SM-debut av Hannes som efter en lång bantning ner från tungvikt slutade med ett silver!

16990093_1561694243871001_1171388150_o

Share.